понеділок, 23 січня 2012 р.

Базові олії: якщо у вас суха шкіра


У вас суха шкіра? Ви хочете підібрати мило, яке підійде саме для вашої шкіри? Тоді я поділюся деякими цікавими та корисними фактами, які допоможуть вам піклуватися про свою шкіру краще! До складу натурального мила входять косметичні (базові) та ефірні олії. Кожна олія має свої корисні властивості та вплив на шкіру. Сьогодні ми поговоримо про деякі базові олії. Ось такі базові олії найкраще підійдуть для сухої шкіри:                                                                                 

Абрикосова олія (абрикосових кісточок). Використовується для догляду за шкірою обличчя. Підходить для будь-якого типу шкіри, включаючи дуже суху, старіючу, чутливу або запалену. Дуже легке масло, добре вбирається шкірою. Запах не відчувається. 

Авокадо. Використовується для сухої та старіючої шкіри, при наявності зморшок, при сонячних опіках. Ця олія протипоказана для жирної шкіри. Добре вбирається шкірою. Збагачена  корисними речовинами, особливо вітаміном Е. Має зелений колір, густа.

Жожоба. Рекомендується для нормальної, сухої та жирної шкіри. Глибоко проникає в шкіру та утворює протизапальну дію, якщо шкіра запалена або подразнена. Використовується також, як основа для засобу від прищів та екземи. Хороший засіб для догляду за волоссям.

Зародків пшениці. Рекомендується для сухої, потрісканої, зудячої  та обпеченої на сонці шкіри. Використовується, як складова засобів для розсмоктування шрамів та рубців від швів. Природний антиоксидант: збагачений корисними речовинами, особливо вітаміном Е (більше, ніж олія авокадо). Має насичений помаранчево-коричневий колір та специфічний запах. За консистенцією в'язка. Може викликати алергію, тому рекомендується використовувати після перевірки на алергенність. 

Кокосова. Сприяє засмазі та використовується у засобах по догляду за шкірою та волоссям. Добре заспокоює та живить суху шкіру. Особливо корисна для лікування волосся та шкіри голови. Надає волоссю блиск. Має тверду консистенцію.

Макадамії. Корисна для сухої шкіри, а також при сонячних опіках. Походить з Австралії. Нерафінована, має золотистий колір, легка.

Мигдальна. Рекомендується для всіх типів шкіри, включаючи дуже суху, чутливу, старіючу. Олія холодного віджиму особливо багата на поживні речовини. За консистенцією олія дуже мяка, з тонким ароматом. Рекомендується для домашньої аптечки. Може викликати алергію.

Обліпіхова. Має омоложувальний та разгладжуючий ефект, впливає на регенерацію клітин шкіри.

Персикова (персикових кісточок). Добре підходить для лікування шкіри обличчя. Дуже легка олія. Запах майже не відчувається.

Енотери. Рекомендується для сухої шкіри. Також використовується при дерматитах, алергічній висипці, екземі, псоріазі. Ця олія має дуже тонку текстуру.

Оливкова. Особливо часто застосовується для сухої та зневодненої або запаленої шкіри. Добре підходить для сухого та ламкого волосся. Приймають всередину, як засіб профілактики хвороб. Олія холодного віджиму - найкраща. 

Якщо ваша шкіра більше схильна до жирності, читайте про олії для жирної шкіри у наступних дописах! :-)

1 коментар:

  1. Це правда!! Мені наприклад дуже допомагає мило з оливковою олією або жожоба. Спочатку думав, що це так, маркетингові ходи (бо я сам маркетолог), але коли спробував помитися милом з натуральних компонентів та ще й з оліями - зрозумів, що вони таки сильно відрізняються від звичайного мила. Тепер майже завжди тільки натуральним милом і користуюся!

    ВідповістиВидалити