четвер, 26 січня 2012 р.

Базові олії: якщо у вас жирна шкіра

Незважаючи на те, що існує певний стереотип про те, що якщо шкіра жирна, її треба підсушувати, пропоную подивитися на догляд за жирною шкірою з іншого боку! Догляд за жирною шкірою також можна здійснювати за допомогою олій! Якщо у вас жирна, або схильна до жирності шкіра, пропоную розглянути властивості олій, які підходять саме для вашого типу шкіри.

Олія виноградних кісточок. Рекомендується для всіх типів шкіри, особливо для дуже жирної. Олія легка і практично не має запаху, добре вбирається шкірою, не залишає жирного блиску.

Жожоба. Рекомендується для нормальної, сухої та жирної шкіри. Глибоко проникає в шкіру та утворює протизапальну дію, якщо шкіра запалена або подразнена. Використовується також, як основа для засобу від прищів та екземи. Хороший засіб для догляду за волоссям.

Кукурудзяна. Рекомендується для всіх типів шкіри. Має світло-жовтий колір та легку текстуру. Має в своєму складі цілу групу корисних поживних речовин та мінералів.

Соєва. Підходить для будь-якого типу шкіри, окрім дуже чутливої.

Кунжутна. Рекомендується для догляду за всіма типами шкіри. Використовується, як складова речовина у засобах для лікування екземи та псоріазу. Має блідо-жовтий колір та слабкий горіховий запах. Цікаво, що вона має сонцезахисний ефект, аналогічно крему із фактором SPF 4. 

У виробництві мила ручної роботи олії займають значне місце, отож, коли ви підбираєте мило, зверніть увагу, які базові та ефірні олії входять до його складу. Таким чином ви зможете підібрати те мило, яке корисне саме для вашої шкіри! Про ефірні олії читайте скоро... у наступних дописах. 

Немає коментарів:

Дописати коментар